sunnuntaina, lokakuuta 09, 2005

TietOraakkeli -blogin avaus

Aloha!

Tämä vanha kunnon Havaijilainen tervehdys olkoon tavaramerkkini. Jokainen itseään kunnioittava julkisuuden henkilö tarvitsee tavaramerkin ja julkisuushakuistahan tämä kirjoittelemiseni totisesti on.

Halusin avata blogin julkaistakseni ajatuksiani sekä ennustuksiani tietotekniikan kehityksestä. Suuntaan katseeni reilusti tulevaisuuteen ja koitan oraakkelimaisesti arvailla minkälaisessa tietoyhteiskunnassa elämme tulevaisuudessa. Osansa blogin palstamilleistä saavat niin laite-, ohjelmisto ja sisältöpuolen ilmiötkin. Idea blogillani ei ole niinkään paneutua teknisiin yksityiskohtiin, vaan esitellä vaihtoehtoisia tulevaisuudennäkymiä ja ehkäpä hieman provosoida teitä muitakin ajattelemaan tietotekniikan ilmiöitä, niiden kytköksiä toisiinsa ja lopulta ilmiöiden pohjalta tulevaisuuden ennustamista.

Työhistoriani kattaa reilusti eri rooleja pienillä pohjois-Suomen it-markkinoilla. Olen ollut vuoroin tuottamassa, myymässä tai ostamassa tietotekniikan tuotteita sekä palveluita, olen kouluttanut alalla jo useita vuosia, jonka lisäksi toimin tälläkin hetkellä ylläpitovastuussa eräässä isohkossa Oulun seudun organisaatiossa. Microsoftin tarjoamassa it-haavemaailmassa olen elänyt jo pitkälti toistakymmentä vuotta, aivan kuten valtaosa muistakin alan ammattilaisista maailmalla. Tätä blogia kirjoitan kuitenkin olohuoneen nurkastani uuden karhealla iMac G5 -koneella. Olen viimeisen vuoden aikana oivaltanut tekniikasta enemmän kuin aiempina vuosina yhteensä ja nyt uskon näkeväni alan yritysten, brändien ja ilmiöiden voimasuhteet paremmin. Osa teistä voi lukea edellisistä lauseista rivien välistä jotain :)

Toivottavasti voin herättää teissä lukijoissakin joitakin ajatuksia "kolumni-muotoisilla" -kirjoituksillani.

Terkuin,
TietOraakkeli

2 Comments:

At 18.10.2005 klo 16.00.00, Anonymous Anonyymi said...

---"Tätä blogia kirjoitan kuitenkin olohuoneen nurkastani uuden karhealla iMac G5 -koneella. Olen viimeisen vuoden aikana oivaltanut tekniikasta enemmän kuin aiempina vuosina yhteensä ja nyt uskon näkeväni alan yritysten, brändien ja ilmiöiden voimasuhteet paremmin. Osa teistä voi lukea edellisistä lauseista rivien välistä jotain :)"---

Mitä muuta silmät avaavaa viimeisen vuoden aikana on tapahtunut kuin iMac G5?

 
At 18.10.2005 klo 20.42.00, Blogger TietOraakkeli said...

Suurin oivallus on ollut se, että olen oivaltanut, etten ole olemassa teknologiaa varten vaan teknologia on olemassa minua varten. Tekniikan rooli on olla vain apu tekemiseen - päämäärään saavuttamiseen, ei varsinainen päämäärä. Tämän kun oivaltaa, niin asiat saavat oikeat mittasuhteet.

 

Lähetä kommentti

<< Home