sunnuntaina, helmikuuta 04, 2007

Du vissta?

Aloha!

Pakollisen pahan eli Microsoftin julkaisema "uutuuskäyttöjärjestelmä" Windows Vista on uutisissa päivittäin. Milloin saamme lukea Microsoftin maksamista hehkutuksista ja julkistustilaisuuksien julkistustilaisuuksista, milloin puolestaan negatiivisista asioista, kuten turva-aukoista tai siitä, ettei edelleenkään ole löytynyt mitään järkevää syytä ottaa Vistaa käyttöön. TietOraakkelihan kirjoitti tästä jo puolitoista vuotta ennen Vistan tuloa. Fakta on se, ettei suuri raha, kiertuebussi tai julkistusteltta tuo Vistaan ja sitä pyörittävään koneeseen yhtään lisää tehoa. Suuressa ja mahtavassa Ameriikassa rahalla saa oikeasti mitä vain, esim. maksavia asiakkaita, mutta uskoisin meidän varautuneiden suomalaisten haistavan rahastuksen jo kaukaa.

Kun ennustin puolitoista vuotta sitten, että "Vistan myötä Microsoft kaatuu", moni tuttava piti minua hourupäänä. Nyt muutama Microsoftin kumppanuusohjelmien nimiin vannonutkin on pyörtänyt mielipiteensä ymmärrettyään Vistan ja koko käyttöjärjestelmägenren merkitsettömyyden nyky-it:ssä. Tärkeimmät ohjelmat pyörivät jo vuoden sisällä netissä ja pelaamiseen on omat laitteensa. Katsotaan, miten TietOraakkelin muut ennustukset pitävät kutinsa. En muuten usko, että Microsoftin viime aikaiset uutiset sen taloudesta olisi olleet kovin paikkaansapitäviä... Katsotaan myös kuullaanko tästä myöhemmin.

Voisin samalla ennustaa maailmanpoliittisesti tärkeää asiaa: Yhdysvallat ylipäätään on tällä hetkellä todella huonossa huudossa. Öljyn väheneminen, Yhdysvaltain talouden hoidon älyttömyys ja lyhytnäköisyys, Microsoftin ja sen kumppaneiden alamäki, Amerikan oman autoteollisuuden alamäki ja moni muu tekijä yhdessä pistävät koko maailman kirjat sekaisin -kirjaimellisesti. Katsotaan mitä tapahtuu, mutta seuraavan kymmenen vuoden aikana Yhdysvalloista lähtee liikkeelle melkoinen ketjureaktio, joka ei jätä ketään kylmäksi ja joka vaikuttaa ihan kaikkeen. Veikkaan, että vihollisten ja ongelmien kriittinen massa on saavutettu ja homma karkaa kontrollista tuhoisin seurauksin...

-TietOraakkeli