lauantaina, huhtikuuta 22, 2006

Kännyköiden kytkykauppa Härmäläisille

Aloha!
Kovasti odotettu kännyköiden kytkykauppa on ainakin ensivaikutelman mukaan alkanut vaisusti. Mediamyllytys on toki melkoista, mutta kauppoja ei oikein kuulemani mukaan tahdo syntyä. Osittain tämä johtunee siitä, että Suomessa ollaan juuri opittu kännykkäkaupassa (ja koko ict -alalla) vihdoin siihen ettei pitkiä sopimuksia ole syytä solmia ja siitä poisoppiminen on melkoisen tuskaista.

Suomi on myöskin suhteellisen pieni maa, eikä täältä löydy välttämättä riittävästi kohderyhmään kuuluvia asiakkaita... niin ja mikäs se onkaan tässä tapauksessa ylipäätään kohderyhmä? Teknofriikit aikuistuvat nuoret aikuiset, jotka puhuvat paljon ja leveilevät teknoleluillaan!? Jos tämä on ensisijainen kohderyhmä, niin mainokset ainakin ovat olleet vielä niin neutraaleja, etten usko operaattoreiden itsekään tietävän mille kohderyhmälle heidän "kytkypuhelimet liittymän kera" -mainokset ovat suunnattuja - jos niille ylipäätään on mitään erityistä kohderyhmää mietittynä.

Yksi syy kytkykaupan vaisuuteen voi olla myös se ettei Suomessa ole lainsäädännölisistä syistä perinteitä tällaisesta kaupankäynnin muodosta. Moni asia epäilyttää hidasta härmäläistä -ja usein ihan syystäkin. Hienoa, että olemme näin varauksellisia -eivätpähän tule ja kuse meitä silmään :) Ennustan kytkykaupankäynninkin tästä kuitenkin hieman virkistyvän, kunhan fiksu suomalainen "odottaa ensin naapurin kokeilevan" ja tekee sitten itse perässä...

-TietOraakkeli

2 Comments:

At 2.5.2006 klo 12.06.00, Anonymous Anonyymi said...

Kas, *raakkeli on herännyt pitkän tauon jälkeen ennustelemaan oikein urakalla...

Talouslehti Taloussanomat päätyi 28.4. julkaisemassaan omaan kyselyyn pohjaavassa uutisessa kertomaan, että vain muutama prosentti aikoo tällä hetkellä ottaa kytkykännykän vuoden sisällä.

 
At 2.5.2006 klo 18.59.00, Blogger TietOraakkeli said...

Joo-o. Taloussanomat taas käyneet kopsimassa allekirjoittaneen blogia :) Ei vaineskaan, kyllähän juttuja on lehdissä ajankohtaisista aiheista ja meikäläinen kirjoittaa yleensä jostain mistä olen jo lukenut/kuullut ja sen jälkeen muodostanut oman mielipiteeni sekä ennustuksen... Tuo Taloussanomien kysely ja uutinen oli muuten vähän harhaanjohtava, siinä sotkettiin 3g ja kytkykännykät aika tiiviisti samaan pakettiin ja jutun luettuaan sai kuvan, ettei 3g:n vauhdille olisi kysyntää (no olihan siellä perässä toki jotain... nuorista aikuisista työikäisistä...).

 

Lähetä kommentti

<< Home