lauantaina, marraskuuta 20, 2010

Talouspolitiikkaa!

Aloha!

Kuten ne harvat lukijat, jotka tekstejäni lukevat ovat voineet havaita, on kirjoittelu siirtynyt koko ajan kauemmas IT-maailmasta. Käsittelyssä on siis koko ajan glogaalimpia asioita. Jotenkin tendenssi on mielestäni ollut sellainen, että globaalit asiat lokalisoituvat myös yhä useammin ja samalla konkretisoituvat meille kaikille entistä tehokkaammin erilaisten kriisien muodossa. On siis syytä seurata jälkiä sylttytehtaille. Talouspolitiikka on mielestäni tällä hetkellä keskiössä ja nyt tehtävät valinnat koskettavat meitä kaikkia.

Seuraavassa yksi talouspolitiikan puheenvuoro parhaimmillaan. Juuri Perussuomalaisiin loikannut kansanedustajamme Markku Uuspaavalniemi kertoo miten nykytalouspolitiikka on kuin suuri pyramidihuijaus.


Osa 1:




Osa 2:




Osa 3:



Myös Riikka Söyring on ajantasalla monesta asiasta ja hän kirjoittaakin nasevan rohkeasti ja poliitikkoja ravistellen mm. Iso-Magneetti-lehteen:
http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/

Ja kolmas kaveri, jolla on mielenkiintoista sanottavaa mm. D-vitamiinista ja siitä mitä meille auktorireetit aiheesta höpisee.
http://www.anttiheikkila.com/

Periaatteessa olen ollut poliittisesti aktivoitumaton aivan viime metreille saakka, mutta jotenkin tuntuu, että liian isoja asioita tapahtuu ja menee poskelleen juuri nyt ja jotain tarttis tehdä. Olen ollut myös Perussuomalaisten maahanmuuttokriittistä ja politiikkaa popularisoivaa kansankosiskelua vastaan, mutta tällä hetkellä todelliset vaihtoehdot kansan etuja ajavista poliittisista puolueista on todella vähissä. Valitettavasti Suomi on muiden maiden mukana luisumassa talousasioissa mustaan aukkoon, jonka toisella puolella olevasta maailmasta tai elämästä ylipäätään ei ole varmaa tietoa. Jonkun pitäisi puhaltaa peli poikki... Valtioiden tai kansojen valta ei varmaan koskaan ole demokraattisissa länsimaissa ollut yhtä vähissä. Rahan keskittyminen harvoille ja valituille näkyy juuri nyt politiikassa jos uskaltaa katsoa.

-TietOraakkeli

3 Comments:

At 22.11.2010 klo 3.15.00, Anonymous sim said...

Hyvä että otat asian esille, liian moni viis veisaa koko talouspolitiikasta.

Ongelma tässä on se, että asiat ovat jo menneet poskelleen. Päätöksillä mitä nyt tehdään voidaan joko minimoida kriisejä tai - mitä nyt on tapahtumassa - viivyttää niiden tuloa mahdollisimman pitkään ja siten tehdä niistä vieläkin pahempia.

Mutta tuo Uuspaavalniemi.. monta hyvääkin pointtia hänellä on, mutta kritisoida nyt ensin rahan luontia tyhjästä ja sitten antaa ratkaisuksi kaikkeen rahan luonnin tyhjästä? Just. Rahan painaminen on vähän kuin pakkasella pissaisi housuihinsa - ei tarvita Zimbabwe-maista katastrofia että tilanne olisi kestämätön.

 
At 22.11.2010 klo 10.19.00, Blogger TietOraakkeli said...

Pointti onkin siinä, että kuka sen rahan tyhjästä luo, eli kuka siitä hyötyy.

 
At 22.11.2010 klo 10.24.00, Blogger TietOraakkeli said...

Vaihtoehdot:
1) Puretaan EMU tai pullautetaan ongelmamaat sen ulkopuolelle (EU-lainsäädännön nykytilanteen mukaan mahdotonta)
2) Suomi EU:n ulkopuolelle ja valuutta omiin käsiin - markka takaisin (Isoja ongelmia ja ketjureaktiona voisi aiheuttaa suurempaa vahinkoa kuin hyötyä EU-alueella)
3) Luodaan EU-tasolla euroja tyhjästä (kivuttomin vaihtoehto, jolla myös vientikauppaa helpotettaisiin)
4) Mennään vain syvemmälle pankkien ja yksityisen rahan lobbaamaan mustaan aukkoon ja jatketaan velkautumista ja ongelmien kasaantumista. Siirretään ratkaisua.

 

Lähetä kommentti

<< Home