tiistaina, helmikuuta 12, 2008

Nokian "laatu"

Aloha!

Kansallinen ylpeytemme Nokia on viimein löytänyt sen pienen kivenmurikan johon jokainen suuri lopulta huolimattomuuttaan kaatuu. Viestit kentältä ovat pelottavia: puhelinhuoltoliikkeissä ovat vaihtolaitteet loppuneet, koska puhelimia huolletaan takuuaikana ennätystahtiin. Kun suuri ja mahtava Nokia on vihdoin kansainvälistynyt, on samalla suomalainen työn laatu menetetty. Kiina-ilmiöllä ei kai alunperin tarkoitettu laadun kiinalaistamista, mutta sitä tämä nyt on -valitettavasti. Toivottavasti Nokia pian vaihtaa kansallisuutensa, sillä allekirjoittanutta hävettää myöntää tulevansa samasta maasta kuin Nokian toimimattomat puhelimet.

Yhä enemmän ja enemmän ominaisuuksia, yhä lyhyemmässä ajassa on yhtälö johon kun lisää vielä pörssiyhtiöiden paineet tuloksen tekemisen suhteen, ei lopputuloksena voi olla kuin taas sitä kuuluisaa p!"kaa paketissa! Meidän talossa etsitään tätänykyä kuumeisesti jotain toimivaa matkapuhelintoimittajaa, koska Nokia on nyt kyntensä näyttänyt. Ehdotuksia otetaan vastaan -otollinen maaperä ilmoittautuu! ...tulisikohan se 3G iPhone jo tänä vuonna Suomeen :) Eiköhän tuosta edeltä jo voi rivien välistä lukea monenlaisia ennustuksia Nokian tulevaisuudesta.

-TietOraakkeli

5 Comments:

At 12.2.2008 klo 15.25.00, Blogger Sami said...

Olisi hyvin mielenkiintoista nähdä näiden puhelinhuoltoliikkeiden statistiikkaa siitä mitkä merkit/mallit ovat huonoimpia, mikä on palautusprosentti jne.

Itse sen sijaan olen tänä vuonna ollut pitkästä aikaa positiviisesti yllättynyt ainakin yhden Nokian mallin - N82:n - laatuun ja toimivuuteen. Muista malleistakin ainakin E51:stä on kehuttu.

Toisin sanoen viestit "kentältä" voivat olla vähintäänkin harhaanjohtavia, samoin kun niiden perusteella tehdyt yleistykset "Kiina-laadusta".

Sitäpaitsi "Suomalainen työn laatu" on mitä pahinta mahdollista itsepetosta - ei täällä tehdä, eikä ole koskaan tehty, maailman mittakaavassa mitenkään poikkeuksellisen laadukasta tavaraa.

Katsotaan miten käy, mutta veikkaan että olet väärässä siinä mitä kehoitit rivien välistä lukemaan ;)

 
At 12.2.2008 klo 15.34.00, Blogger TietOraakkeli said...

Jos olet "positiivisesti yllättynyt" oletan, että tarkoitat ettei vikoja ole ollut. Eikö se ole siis normaalitilanne, jossa vikoja ei ole? Kommentistasi paistaa läpi ennakko-olettamus, että (Nokian) laitteet eivät toimi -eikö se jo kerro jotain? Ja kentältä tulleet kommentit on tällä kertaa tarkistettu useammasta huoltoliikkeestä -tapojensa vastaisesti TietOraakkeli on siis tehnyt taustatyötä :) Ja suomalaisesta työn laadusta täytyy sanoa, ettei sitä oikein enää olekaan nähtävissä... toista se oli aikoinaan... oi niitä aikoja :) Nokian on pakko tsempata tai muuten ropisee. Ja isoilla taloilla on taipumus hankkia jossain vaiheessa perusvastustus, joka ennen pitkää nakertaa sen jalan, jonka varassa koitetaan seisoskella.

 
At 12.2.2008 klo 16.19.00, Blogger Sami said...

Olet oikeassa että ollakseen "positiivisesti yllättynyt" on ennakko-odotusten pitänyt olla täydellisyyttä alempia, niinkuin olivatkin. Mutta tämä ei ole mitenkään Nokiaan rajoittunut juttu; on surullinen tosiasia että vain vähän liioitellen voidaan sanoa että mikään ei nykyään toimi niinkuin pitäisi. Siksi normaalitilanteesta on väistämättä positiivisesti yllättynyt.

Mitä tulee perusvastustukseen niin kumman hyvin muuten Microsoftillakin menee vaikka tuotteet ovat mitä sattuu ja suurempaa "perusvastustusta" kuin mitä sitä vastaan on, saa kyllä hakemalla hakea ;)

 
At 12.2.2008 klo 18.09.00, Blogger TietOraakkeli said...

ennen pitkää... Katsellaan ja opitaan.

 
At 10.8.2008 klo 21.12.00, Blogger TietOraakkeli said...

Tähän juttuuni on heitettävä kommentti erään kotimaisen matkapuhelinvalmistajan työntekijän suusta mutkan kautta kuultuna. Kaveri alkoi nauramaan nykylaadusta puhuttaessa ja mainitsi heidänkin samaa tuotettaan myytävän 4:ssä eri hintaryhmässä (neljällä eri nimikkeellä) "...ja oikeastaan koko tuote ei mahdu edes kunnolla kuoriinsa!" Oman yrityksensä tuotteen arvostaminen oli alta nollan. Kaveri oli kuulemma tosissaan.

 

Lähetä kommentti

<< Home